Kort og luftfotos

Herunder er et kort over Lyset med matrikelnumre. Hvis en højere kvalitet af kortet ønskes, så brug Københavnerkortet (se længere nede).

Billeder af Lyset i fugleperspektiv kan ses i et Fotogalleri på Lysets web-sider. Du kan også finde sådanne fotos i Lysets 100 års jubilæumsbog.
Og så har dronefotografen DroneRune i 2020 taget nogle rigtig flotte dronefotos af Lyset. To af dem er med i Fotogalleriet. Se i øvrigt hans opslag (med en pæn omtale af Lyset) på LinkedIn..

Københavns Kommune driver tjenesten "Københavnerkortet", som bl.a. har luftfotos af husene i København taget som skråfotos - i stil med Google Earth, men med mere detaljerede billeder i perspektiv. Det giver dig mulighed for at se husene i Lyset fra luften fra forskellige vinkler. Et eksempel fra Lyset findes lidt nede på siden.

Du kan finde luftfotos taget lodret på mange websteder - bl.a. Google Maps og Krak. "Københavnerkortet" giver dig også adgang til luftfotos, og dér kan du ovenikøbet vælge mellem en række forskellige år for optagelserne (på Københavnerkortet skal du i venstre spalte under "Kort og luftfoto" vælge "Baggrundskort"). Et eksempel fra Københavnerkortet for Lyset findes nederst på siden.

Kort over Lyset - fra Lokaplanen

Skråfoto fra Københavnerkortet (kbhkort.kk.dk), der giver dig mulighed for at 'flyve' rundt i kvarteret. Klik på billedet for selv at kunne kigge nærmere på "Lyset". Du kommer ind på det viste billede, hvorefter du kan zoome og vælge forskellige synsvinkler.

Københavnerkortet giver også mulighed for at se luftfotos fra forskellige år - her fra 2011.Seneste opdatering: 13. januar 2023.
Vedligeholdes af Helge Rørdam Olesen