Istandsættelse af husene

Husk at tage hensyn til bestemmelserne i Lokalplanen

Du kan iøvrigt få råd fra medlemmer af Grundejerforeningens "Forskønnelsesudvalg" (se adresselisten).

Hvis du har planer om at ændre den ydre fremtræden af dit hus - f.eks. ved nye vinduer, vindfang, stakit mm - så prøv som inspiration at kigge på et sæt af sider: En rundtur i "Lyset" på godt og ondt, der i januar 2009 er udarbejdet af Jens Barslund fra grundejerforeningens Forskønnelsesudvalg. Siderne er fyldt med fotoeksempler.

Arkitekttegning af husene i Lyset

Den originale arkitekttegning fra 1913 af husene i Lyset findes i forskellige opløsninger.

Håndværkere

Liste over håndværkere, der i det store og hele kan anbefales.

Vil du sikre dig imod at grave telefonkabler over?

Hos TDC kan du gratis bestille kort over, hvor der er gravet kabler ned fra TDC og YouSee. De fremstilles automatisk og fremsendes i pdf-format. Se www.tdc.dk/ledningsoplysning

Vinduer: Istandsættelse og udskiftning

Se en særskilt side om vinduer.

Om tag og skotrender

Se en særskilt side om tag og skotrender.

Om renovering af facade

Se en særskilt side om renovering af facader. I marts 2013 er den udvidet med en udførlig beretning med erfaringer fra facaderenovering af Eschrichtsvej 10. Der er også masser af oplysninger om udbedring af revner, og om kvistens konstruktion. Se også den ældre side: "En historie om sætningsrevner"

Om stakitterne i Lyset

Der er en webside med udførlig forklaring på, hvordan stakitterne i Lyset er udformet. Du kan også se en fotokavalkade med et udvalg af låger i Lysets stakitter.

Om kældre og kloakker

Se en særskilt side om Kældre og kloakker.

Om altanen

Se hvordan altanen er indrettet.

Om hovedtrappen

Se side om den udvendige hovedtrappe.

Om hoveddøren

Om den oprindelige hoveddør og muligheder for at isolere den.

Om brevkasser (postkasser)

Postloven forlanger fra 2012 brevkasser placeret i skel ved indgangen. Et brevkasseudvalg i Lyset har fået udvirket, at der gælder særlige bestemmelser for Lyset, så postkasser kan være placeret inden for lågen. Det har også udarbejdet anbefalinger for brevkasser. Mere om brevkasser...

Hulmursisolering

Se websiden om hulmursisolering, som viser, hvor der er hulmur i vores huse.
Endvidere kan du finde oplysninger om håndværkere, der har udført hulmursisolering i Lyset på websiden om håndværkere. Der finder du også eksempler på priser.
Endelig er der enkelte supplerende oplysninger om priser i en artikel om hulmursisolering i Lysavisen juli 2012 (pdf, åbner i nyt vindue).

Fjernvarmeanlæg

Lyset har en webside med tips om radiatorer der ikke vil varme, og om brug af fjernvarmeanlægget. Husk at du bør regulere fremløbstemperaturen i radiatorerne efter sæsonen og i nogen grad efter vejret. Du finder også en nyttig tabel, du kan have liggende ved dit fjernvarmeanlæg.

Artikler fra Lys-avisen om istandsættelse og renovering af husene


Seneste opdatering: 8. januar 2021
Vedligeholdes af Helge Rørdam Olesen