Glimt af Lyset's historie


Download hæftet som pdf-fil (11 MB)

 

Bemærk: Grundejerforeningen har også udgivet en nyere bog i anledning af 100 års jubilæet i 2010.
Se mere om denne bog: "De første 100 år i Lyset"En arbejdsgruppe i Lyset skrev i 1993 et hæfte på 44 sider om Lyset's historie:
Lyset i Valby. Glimt af en københavnsk byggeforenings historie.
Hæftet blev udleveret til alle foreningens medlemmer.

Hæftet er genoptrykt og kan købes for 50 kr ved henvendelse til Helge Rørdam Olesen (se evt. adresselisten) eller i Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv . Nyindflyttere i Lyset, som mangler hæftet, kan få et gratis eksemplar ved henvendelse til Helge.

I pjecen er der en fejl vedrørende et personnavn, hvor en dame fortæller om sin barndom i Lyset og om indflytningen på Steenbergsvej 28 i 1913. Det gav anledning til at hun skrev et brev med supplerende oplysninger, som blev bragt i Lysavisen i maj 1994. Se hvad hun havde at tilføje...

Hæftet indeholder en del gamle billeder, men webredaktionen vil gerne låne flere billeder, som kan lægges ud på Lysets websider.
Nedenstående billede stammer således fra et fotoalbum, som en tidligere beboer i Lyset lå inde med. Formentlig er det taget i anledning af et jubilæum eller lignende, og det viser muligvis Fengersvej 17 (yderligere oplysninger modtages gerne).
Klik på billedet for at se en større udgave af det.

Klik for at se en større udgave af billedet...

Fotoalbummet indeholdt også et gammelt fastelavnsbillede (billedet findes også i hæftet om Lysets historie):

Klik på billedet for at se en større udgave...

Du kan iøvrigt finde andre gamle billeder ved at søge i Valby Lokalhistoriske Selskab og Arkiv (tip: søg på et vejnavn). Her er f.eks. et link til et billede fra 1914 af Købmandsgården på Steins Plads.

Og så indeholder den nye jubilæumsbog fra 2010 en del gamle fotos, der supplerer billederne fra Glimt af Lysets historie.


Seneste opdatering: 28. februar 2021
Vedligeholdes af Helge Rørdam Olesen